Servicios
Documents relacionats

La Diputació anuncia noves excavacions arqueològiques al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia

Jaciment Iber
2022-02-09

La Diputació de Castelló ha aprovat el programa anual d’actuacions arqueològiques i consolidació dels jaciments amb una partida de 85.000€, dels quals 40.000€ es destinaran a Vinaròs per continuar amb les excavacions al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia. Recordem que el Govern Provincial, a través del Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques, cada any posa en marxa una campanya a les restes iberes per a consolidar-les i sobretot per a descobrir noves troballes que ajuden a comprendre millor el passat dels primers pobladors de Vinaròs.  

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “és important el treball de la Diputació per a garantir la preservació del jaciment, d’unes restes que formen part de la nostra història i que a més també són un recurs turístic”. Segons insistia Alsina “des del Govern Municipal, amb l'ajuda de les administracions, sempre hem apostat per la preservació del passat i la realització d'excavacions al jaciment iber, perquè ajuden a posar en valor la història, al mateix temps que també suposen generar nous atractius culturals”.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Patrimoni, Marc Albella, agraïa l’especial sensibilitat de la Diputació amb el jaciment iber del Puig de la Misericòrdia, amb una inversió de 40.000€ per executar l’última fase del projecte. En aquest sentit, destacava que “gràcies a les feines realitzades fins ara s’han pogut consolidar les restes i fins i tot crear un petit circuit, que ha inclòs la col·locació d’una passarel·la i panells informatius on s’explica els orígens del jaciment, creant d’aquesta forma una millor experiència per als visitants”.