Servicios
Documents relacionats

S’instal·len insectaris en els jardins municipals de Vinaròs

Insectari
2022-02-09

L’Ajuntament de Vinaròs a través de l'empresa Cítrics Roquetes, adjudicatària del contracte de manteniment de les zones verdes, ha instal·lat insectaris en els jardins del Fora del Forat, plaça Sant Agustí, plaça Espanya i parc de Les Catalinetes.

La finalitat d’aquesta iniciativa és potenciar la diversitat de la ciutat, que ajude a millorar l’estat de conservació dels ecosistemes urbans, i incentivar així els grups d’animals que poden incidir en el control biològic de plagues, la resiliència al canvi climàtic i l’increment de la biodiversitat autòctona.

Espècies particularment vulnerables, com ara les abelles solitàries, s'hi poden instal·lar amb la finalitat de desenvolupar-se i reproduir-se en un espai tranquil i protegit. Es tracta d'una mesura pràctica i econòmica per a ajudar a la conservació dels insectes en perill d'extinció com a conseqüència de la pràctica de l'agricultura i la desforestació. Moltes d'aquestes espècies juguen un paper destacat a l'ecosistema per la seua funció pol·linitzadora o per ser depredadors de paràsits nocius.

La regidora d'Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, indica que “aquesta iniciativa va lligada a altres actuacions que es duen a terme al municipi, com les caixes nius o la plantació de espècies autòctones, entre altres, que ajuden a millorar el nostre espai urbà”.