Servicios
Documents relacionats

Transició Ecològica presenta la nova programació d'Activitats Medi Ambient

actividades-medio-ambiente-2022
2022-02-04

L'objectiu és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de protegir i preservar l'entorn natural del municipi

La Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Carmen Morellà, ha presentat la nova programació d'Activitats Medi Ambient per als mesos de febrer i març. Cal destacar que es tracta d'una agenda que serà possible gràcies a la col·laboració d'Apnal-Ecologistes en Acció i Itinerantur, dues entitats implicades en l'educació ambiental i en la preservació del medi natural.

La regidora Morellà ha destacat que "el programa d'Activitats Medi Ambient té molt bona acceptació entre la ciutadania, fet que ens anima a continuar amb aquesta proposta". En aquest sentit, assenyalava que l'objectiu és fomentar el respecte cap a l'entorn natural, així com donar-lo a conéixer i posar-lo en valor per tal de promoure la seua preservació.

Les activitats començaran aquest diumenge, 6 de febrer, amb el Dia de l'Arbre a la Comunitat Valenciana, de la mà d'Intinerantur, amb la plantació de flora autòctona al paratge natural del Puig de la Misericòrdia.

Per al mes de març continuarà la programació amb la xerrada La biodiversidad es importante a càrrec de Joaquín Araujo, una activitat que estarà organitzada per Apnal-Ecologistes en Acció. El 13 del mateix mes Itinerantur commemorarà el Dia Internacional d'Acció pels Rius amb una gimcana de neteja a la desembocadura del riu Sénia i paratge de Sòl de Riu, que inclourà la classificació dels residus que es recullin.

Els dies 26 i 27 de març finalitzarà la programació amb el curs de formació sobre aus rapinyaires que oferirà Apnal-Ecologistes en Acció, cal destacar que el taller inclourà una part teòrica de 10 hores, a la Biblioteca Municipal, i una altra de pràctica.

Per la seua banda, la representant d'Intinerantur, Patrícia Cantavella, comentava que des de l'entitat s'ha preparat una extensa programació d'activitats al llarg de l'any com una ruta per Sòl de Riu, experiències d'astroturisme o fins i tot passejades en caiac.

Les inscripcions per a participar en les activitats organitzades per Apnal Ecologistes en Acció es poden realitzar a través del correu electrònic vinaros@ecologistesencaccio.org, mentre que per a participar en les propostes d'Itinerantur les inscripcions es poden fer des de la pàgina web www.itinerantur.com.