Servicios
Documents relacionats

Vinaròs, Alcanar i Ulldecona celebren una cimera d’alcaldes

Cimera Alcaldes i Alcaldessa
2022-02-10

Aquest matí s’han reunit a l’Ajuntament d’Alcanar l’alcalde de la localitat, Joan Roig, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina i l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura per a parlar de les principals reivindicacions de cada ciutat i enfortir encara més la col·laboració entre els governs municipals i cossos de seguretat.

Roig ha agraït a Alsina i Ventura la seua bona disposició per haver-se traslladat fins a Alcanar per a participar en la cimera. Així mateix, assenyalava que existeix una bona cooperació entre Vinaròs, Alcanar i Ulldecona que va més enllà dels límits administratius amb el riu Sénia, que actua com a nexe d’unió, i l’objectiu és treballar de forma conjunta per millorar la qualitat de vida dels veïns”.

Per la seua banda, l’alcalde Alsina ha destacat que s’ha coincidit en la necessitat de demanar a les administracions superiors agilitzar les ajudes quan es produeixen emergències meteorològiques, com les intenses precipitacions que van caure el passat mes de setembre. En aquest sentit, Alsina recordava que a Vinaròs les pluges van ocasionar danys pel valor de 2,9 milions d’euros, mentre que a Alcanar i Ulldecona les destrosses van superar els 2 i 1,5 milions. L’alcalde insistia que “es tracta de quantitats molt elevades perquè les puguen assumir els ajuntaments, per tant necessitem que les administracions superiors agilitzen les tramitacions perquè arriben les ajudes amb celeritat i així reparar els danys amb la major rapidesa possible per restablir la normalitat”.

D’altra banda, l’alcalde Alsina destacava que durant la reunió també s’ha parlat de la seguretat entre els tres municipis, amb la finalitat de continuar amb la coordinació de les Policies Locals de Vinaròs, Alcanar i Ulldecona per seguir amb les tasques de vigilància al camp.

L’alcaldessa Ventura també incidia en la necessitat que les administracions superiors acceleren les tramitacions davant de les situacions d’emergència. “És imprescindible que les ajudes arriben ràpid per reparar els danys i restablir de nou els serveis afectats perquè els veïns puguen continuar amb la seua rutina”, assenyalava Ventura.

Adequació de la N-238

Durant la trobada s’ha fet una visita a les obres de la N-238, coneguda amb el nom de la carretera d’Ulldecona. Alsina comentava que el projecte compta amb una inversió de 12,8 milions d'euros, per part del Ministeri de Transports i Agenda Urbana, i es preveu que finalitze al 2023. Segons insistia que “es tracta d’una obra cabdal per al territori que suposarà una important millora en la seguretat viària per a les centenars de persones que cada dia es traslladen entre els nostres municipis”.