Servicios
Documents relacionats

Vinaròs rep tres Flors d'Honor en la gala anual de Viles en Flor

Viles en Flor
2021-11-16

La gala Viles en Flor Comunitat Valenciana és un programa anual promogut per l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (Asfplant), que premia la millora i potenciació dels espais verds urbans i la seua gestió sostenible en els municipis valencians.

L'esdeveniment va tenir lloc a l'Hort Montesinos-Vila Rosita de la localitat de Picanya. Enguany s'ha celebrat la cinquena edició de la gala Viles en Flor Comunitat Valenciana, que ha recuperat el format presencial i amb la participació de gairebé 40 municipi. En aquesta ocasió Vinaròs ha estat un dels guardonats amb tres Flors d'Honor, que suposa millorar el premi atorgat en 2019.

Durant el passat estiu un jurat especialitzat va visitar cadascuna de les localitats que participen per a conèixer els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible i  l'educació ambiental, a més de la feina per la conscienciació ciutadana i la preservació dels entorns i paisatges.

En aquesta ocasió, el jurat de Viles en Flor, juntament amb els tècnics i la Regidora d'Obres i Serveis, van realitzar un recorregut a totes les zones peculiars del municipi, incidint en l'elecció d'espècies vegetals mediterrànies, el control biològic de plagues i en la preservació d'espais protegits com el barranc Sòl de Riu.

La regidora, Carmen Morellà, de l'àrea d'Obres i Serveis, indica que “gràcies a la professionalitat i esforç dels nostres tècnics, actualment Vinaròs compta amb espais verds de qualitat. Aquest tipus de reconeixement, ens obliga a ampliar les zones enjardinades per a oferir espais vitals als nostres veïns”.